Medya ve Sinema-TV

Gözcüler filminde Night Shyamalan bu kez yapımcı olarak iddialı

Night Shyamalan her biri diğerinden iddialı filmlerle gündeme gelen ünlü bir yönetmen. Bazı filmleri hayal kırıklığına uğratsa da hayli şaşırtıcı filmlere imza atan yönetmen, bu kez kızının yönettiği gizem ve gerilim içerikli Gözcüler'in yapımcı oldu.

Gözcüler filminde Night Shyamalan bu kez yapımcı olarak iddialı

Gözcüler filmi ünlü yönetmen Night Shyamalan'ın sinema tarihine damga vuran filmlerinden mi yoksa vizyona iddialı girerek hüsrana uğratan filmlerinden mi olacak bilinmez. Ama vizyona hayli iddialı hazırlandığı bir gerçek.  Türkiye dağıtımını TME Films’in üstlendiği, “Gözcüler”, 21 Haziran’da vizyona girecek. 

Gözcülerin senaristi ve yönetmeni Night Shyamala'ın kızı Ishana Night Shyamalan'

6. His”, “Köy”, “İşaretler” gibi kült gerilim filmlerinin yönetmenliğini yapan M. Night Shyamalan, Gözcüler ile hayranlarıyla bir kez daha buluşmaya hazırlanıyor. Bu kez yapımcı koltuğunda oturan Night Shyamalan, kızı Ishana Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği Gözcüler filmiyle karşımıza çıkıyor. 

Gözcüler filminin konusu

A.M. Shine'ın romanından uyarlanan film, 28 yaşında bir sanatçı olan Mina'nın İrlanda'nın batısındaki geniş ve el değmemiş bir ormanda mahsur kalmasını konu alıyor.  Bir sığınak bulan Mina, bilmeden her gece gizemli yaratıklar tarafından izlenen ve takip edilen üç yabancıyla birlikte kapana kısılıyor ve gerilim dolu dakikalar başlıyor. 

Gözcüler filminin oyuncu kadrosu

Gözcüler’in başrollerinde Dakota Fanning, Georgina Campbell, Oliver Finnegan ve Olwen Fouere yer alıyor. Filmin yapımcılığını M. Night Shyamalan’ın yanı sıra Ashwin Rajan ve Nimitt Mankad üstleniyor. Başyapımcılar ise Jo Homewood ve Stephen Dembitzer.

Görüntü yönetmeni Eli Arenson, yapım tasarımcısı Ferdia Murphy, kurgucu Job ter Burg ve kostüm tasarımcısı Frank Gallacher kamera arkasında yazar/yönetmen Shyamalan'a eşlik ediyor. Müzikler ise Abel Korzeniowski'ye ait.

Nght Shyamalan'ın yazıp yönettiği Trap / Tuzak filmi de 9 Ağustos da vizyona girecek

Başrollerinde Josh Hartnett, Ariel Donoghue ve Saleka Shyamalan’ın yer aldığı, ünlü yönetmen M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği “Trap / Tuzak” filminin ilk resmi fragmanı yayınlandı. Bir baba ve genç kızının gittikleri bir pop konserinde karanlık ve uğursuz bir olayın merkezinde yaşadıklarını anlatan film, ülkemizde 9 Ağustos’ta sinemalarda olacak.

Başrollerinde Josh Hartnett ve Ariel Donoghue’in yer aldığı filmde, Shyamalan'ın R&B şarkıcısı-söz yazarı kızı Saleka, konserin başrol oyuncusu Lady Raven'ı canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise Hayley Mills ve Allison Pill.

Filmin yapımcılığını Ashwin Rajan, Marc Bienstock ile birlikte M. Night Shyamalan üstleniyor. Başyapımcı ise Steven Schneider.

Call Me by Your Name filminin de görüntü yönetmenliğini yapan Sayombhu Mukdeeprom görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin yapım tasarımcısı Debbie de Villa. Kurgusu Noëmi Preiswerk tarafından yapılan filmin müzikleri Herdĭs Stefănsdŏttir tarafından yapılmış. Müzik sorumlusu Susan Jacobs, kostüm tasarımcısı Caroline Duncan. Oyuncu seçimleri ise Douglas Aibel'a ait. 

Yorumlar